Kotányi Kurkuma mielona 10 g

Nowy produkt

2,49 zł

5901032034054

Opakowanie zachowujące aromat
Kotányi GmbH
A-2120 Wolkersdorf/PF 66
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o. w Warszawie
Zastosowanie: Wyjątkowo pasuje do potraw z ryżu, roślin strączkowych, ziemniaków i dań kuchni indyjskiej.
Przechowywać w suchym miejscu.
Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com
Kurkuma posiada pikantny smak z nutą pomarańczy i imbiru. Nadaje potrawom niepowtarzalny orientalny charakter i piękny jasnożółty kolor.
Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi.
Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Polecamy inspirujący i łatwy w przygotowaniu przepis:
Makaron z kurkumą i pomidorami na 2 porcje:
ok. 160 g makaronu tagiatelle, 2 pomidory, 1 szalotka, sól, biały pieprz Kotányi z młynka, 1 łyżeczka kurkumy Kotányi, 1 łyżka szczypiorku Kotányi, kilka kropel octu ryżowego, 2 łyżki bitej śmietany

Przyrządzenie: Ugotować makaron tagiatelle w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Obrać i pokroić pomidory. Szalotkę pokroić w krążki. Odcedzić makaron i od razu wymieszać ze wszystkimi składnikami. Doprawić do smaku, a na koniec wymieszać z bitą śmietaną. Natychmiast podawać - Smacznego!

Wskazówka: Podawać z sałatą liściastą na boku.
Kurkuma mielona
100 głyżeczka (5 ml)
Wartość energetyczna (kJ/kcal)1547/36943/10
Białko (g)7,80,2
Węglowodany (g)58,21,6
Tłuszcz (g)9,90,3

Wymiar liczbowy: 10
100% naturalny smak!
bogaty aromat
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Kotányi

Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com