Kotányi Gorczyca żółta cała 40 g

Nowy produkt

1,99 zł

5901032035020

Opakowanie zachowujące aromat
Kotányi GmbH
A-2120 Wolkersdorf/PF 66
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o. w Warszawie
Zastosowanie: Niezastąpione do ogórków konserwowych i kiszonych, smażonego śledzia i dziczyzny.
Przechowywać w suchym miejscu.
Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com
Ziarna gorczycy używane są w wielu wspaniałych przepisach. Polecamy je do gotowania, smażenia i marynowania. Smak ziaren na początku jest delikatny i orzechowy, a później ostry.
Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi.
Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Wspaniałe do domowej musztardy:
Musztarda z estragonem
Składniki na 2 małe porcje:
2 opakowania gorczycy Kotányi, 1 opakowanie estragonu Kotányi, sól, 3 łyżki białego octu balsamicznego, 1 łyżka syropu klonowego, szczypta pieprzu białego mielonego

Przyrządzenie: Wymieszać wszystkie składniki w mikserze. Można też zmiażdżyć gorczycę w moździerzu i wymieszać z pozostałymi składnikami ręcznym blenderem. Doprawić do smaku i napełnić słoiczki. Przechowywać w lodówce.

Wskazówka: Musztarda z estragonem idealnie pasuje do suszonej kiełbasy i może być dobrym dodatkiem do sosów.
Gorczyca żółta cała
100 głyżeczka (5 ml)
Wartość energetyczna (kJ/kcal)2044/48877/18
Białko (g)24,90,9
Węglowodany (g)28,41,1
Tłuszcz (g)28,81,1

Wymiar liczbowy: 40
100% naturalny smak!
bogaty aromat
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Kotányi

Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com